Kiss me Silver Mist z Choče, roepnaam Misty

Meestal richt ik me op de vader voor een toekomstige pup om daar vervolgens een goede moeder bij te zoeken. In het geval van Misty was het voor mij duidelijk dat Micah de vader mocht zijn en vond ik de moeder helemaal in Slowakije! Angie is een teefje dat mij wel beviel, haar uitstraling is zacht en haar bouw is fantastisch.

De vader van Misty is Ch. Carpenny Micah at Suttonpark en zijn moeder is Angelina Queen's Joy.

Op 19 en 20 december 2012, vlak voor kerst, en gelukkig zonder sneeuw, zijn we naar Slowakije gereden om Misty op te halen. We hadden maar keuze uit twee reutjes, aangezien we van te voren hadden gezegd dat we gezond belangrijker vinden dan moo De moeder van Misty is drager van EIC en uit een test bleek dat van de reutjes Misty en een ander reutje vrij waren en dus ook geen EIC door kunnen geven. Gelukkig was het een heel erg mooi nest (zie ook de foto's op de website van de kennel Labrador z Choče) en is zeker nu voor ons Misty de allermooiste en zeker de liefste en dan ook nog eens een heel gehoorzame pup! En toen ik van Katarina onderstaande foto kreeg was ik verkocht!

 

 

Misty 4 maanden, bijna weer dezelfde foto!

en een foto van zijn lekkere koppie:

 

Zijn gezondheidsuitslagen zijn :

  • HD-A,
  • ellebogen vrij, 
  • Optigen-test prcd-PRA Normal
  • EIC Normal (Energy Induced Collaps)
  • HNPK free by parentage
  • zijn ogen worden jaarlijks onderzocht en zijn vrij van erfelijke aandoeningen.

Een paar foto's van Misty nu hij volwassen is (gemaakt tijdens de clubmatch van de LKN, september 2014): Een compacte hond met een uitmuntende beweging en een heerlijk lief en enthiousiast karakter.

Het keurverslag dat hij ontving op de NLV kampioenschapsclubmatch:

Very good pigmentation, kind eye and good eye-shape. Good front construction, good bone and feet, good topline and tail. Not in the best coat today, but good coat and correct texture. Well muscled behind, good turn of stiffle and moved well. Excellent.

Uit het eerste nestje van Misty met Page hebben we ons meisje Zerrin aangehouden: 

 

Zerrin gaat steeds meer op Misty lijken, hier is ze 12 weken oud:

En ja hoor, we zijn erg trots op Zerrin, haar eerste show heeft ze gewonnen! Weliswaar nog in de puppie-klasse, maar wel in een klasse met andere mooie teefjes!

 

En ook op de clubmatch deed Zerrin het voor het eerst in de jeugdklasse hardstikke goed: 

Nice size yellow. Attractive head and expression. Good pigment. Nice reach of neck. Good lay of shoulder en upperarm. Very strong topline. Very good depth of body. Stron back end and very good width of second thigh. Moderate and correct angles. Scores in length of leg and correct coat. Needs more training and steadyness on the move but she is very sound. Owner concentrate on training to this as she is very promising. Excellent.

Zerrin had een zeer mooi verslag en een uitmuntend

En op 10 juni 2015 hebben we ook enkele foto's van Misty zelf gemaakt:

Of Wundering Heights Hoogbroekstraat 11 te Wamel  |  v.teeffelen@planet.nl 06 - 422 01 496